Peter Douglas

The New Blue Eyes

Peter Douglas mag met recht een van ’s werelds beste impersonators genoemd worden. Sinds hij in 1987 de Soundmixshow won met zijn imitatie van Frank Sinatra is hij een veelgevraagd zanger, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

Inmiddels timmert Peter Douglas al ruim 35 jaar aan de weg en is hij nog steeds vol passie met zijn vak bezig. De crooner bracht verschillende albums uit en zijn wereldhits ‘Stars On Frankie’ en ‘Thank You Frank’ zullen bij velen nog bekend in de oren klinken. Ook de naasten van Sinatra is de vocale gelijkenis niet ontgaan: na Peter's optreden tijdens de New York Marathon Run in 1996 werd hij door de familie uitgenodigd om de 81e verjaardag van zijn idool mee te maken.

Sinatra bracht Peter letterlijk van New York tot Tokio en alle windstreken daartussen. Zo raakten ook België en Duitsland in de ban van ‘The New Blue Eyes’. Hij trad op in de bekende tv shows van onder andere Rudy Carell, Harald Junke en Carl Dahl, en speelde samen met de beroemde orkesten van Hugo Strasser en Klaus Hallen. Ook zong hij diverse radio- en tv commercials in voor merken als Heineken en Lotto.

Zijn indrukwekkende carrière heeft Peter Douglas gemaakt tot wat hij vandaag de dag is: een entertainer van de bovenste plank met een schat aan ervaring, een onberispelijk gevoel voor stijl en een dijk van een stem!

Dat de koek nog lang niet op is bewijst de crooner door in 2024 samen met het BOSCO jazz & pop orchestra mee te doen aan het SBS6 tv programma ‘The Tribute – Battle Of The Bands’. Hij eindigt als vierde en verovert daarmee een plek in de line-up van de maar liefst vier uitverkochte Ziggo Dome shows!

Daarnaast staat hij samen met BOSCO in augustus 2024 met een eigen show in het Concertgebouw Amsterdam. Een droom die uitkomt, want met deze show loopt hij letterlijk in de voetsporen van Frank Sinatra, die er in 1975 zijn eerste show in Nederland gaf.

Website

Video's


Terug naar overzicht

Geef je artistieke ambitie de ruimte!

Samenwerken? Neem nu contact op:

Mailen   Bellen